Legendarni John Lennon ubijen prije 38 godina

Na današnji dan, 8. decembra 1980. godine, u New Yorku je ubijen John Lennon, osnivač jedne od najpopularnijih grupa svih vremena The Beatles.

Lennona je ispred zgrade Dakota dok se vraćao sa snimanja materijala za novi album upucao Mark Chapman kojem je u augustu odbor za pomilovanja po deseti put odbio zahtjev za puštanjem na uslovnu slobodu.

Lennon se osim muzike bavio i političkim aktivizmom, a njegove pjesme, slušaju se i danas, punih 38 godina nakon njegove smrti.

Pjesme “Help”, “Strawberry Fields Forever” i “I Am The Walrus” bili su Lennonovi važniji doprinosi Beatlesima koji su osvojili srca slušatelja i top liste. Grupa se raspada 1970. godine, a posljednji Lennonovi hitovi za grupu bili su “Revolution”, “Across the Universe”, “Don't Let Me Down” i “Come together”.

Posebnu ulogu u životu slavnog muzičara imala je njegova supruga kontroverzna japanska umjetnica Yoko Ono.

Britanski pisac Ray Connolly u svojoj novoj knjizi “Biti John Lennon: Nemiran život” tvrdi da se Lennon pod njezinim utjecajem počeo drogirati heroinom i da je japanska umjetnica navodno odigrala ključnu ulogu u raspadu Beatlesa.


Vezani članci

Maca Diskrecija odrasla u siromaštvu, a sad od filmova za odrasle kupila stan u Beogradu: Ima poslugu, troši 2.000 eura mjesečno…

Visokoin.com

Preminula Marina Tucaković

Visokoin.com

Danis Tanović objavio da ima koronu: ‘Iako sam dva puta vakcinisan, dobio sam Covid i osjećam se loše…’

VISOKOIN.COM

Mladalački dani Čolu vezuju za ovu svjetsku pjevačicu

Visokoin.com

Megan Fox u prozirnoj haljini privukla pažnju javnosti na dodjeli nagrada MTV-a

Visokoin.com

Večeras na Federalnoj televiziji nova serija ‘Stručni štab’. Autori su iz ekipe portala Šatro.info

Visokoin.com