Lejla Tanović pobijedila na utrci u Hrvatskoj

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Najbolja bh. biciklistkinja i četverostruka balkanska prvakinja Lejla Tanović pobijedila je na UCI C2 utrci održanoj u Hrvatskoj, saopćeno je iz MTB Reprezentacije BiH.

Tanović je osvajanjem prve pozicije upisala novih 30 UCI bodova koji će se bodovati za svjetsku i olimpijsku ranking listu. Drugo mjesto osvojila je Vesela Lucie iz Češke dok je treće mjesto zauzela Francuskinja Micol Agathe.

“Znala sam da će mi najveća konkurentkinja biti Irina Popova pobjednica sa prošle utrke tako da sam u prvom krugu krenula rezervisano i pratila njen tempo. Međutim već pred kraj kruga ispred nas se nalazila slovenska takmičarka Vita Movrin tako da sam se odvojila od Irine i krenula jačim tempom. U treći krug sam ušla kao prva sa prednošću od trideset sekundi te sam prednost čuvala do kraja utrke”, rekla je Lejla Tanović.

Bila je ovo šesta UCI pobjeda naše takmičarke uz dvije srebrene medalje i jednom bronzanom u tekućoj sezoni. Naredno takmičenje za Tanović bit će UCI C1 utrka u Mađarskoj krajem septembra.

“Ovo je bila 23. utrka u ovoj godini za Lejlu i umor je bio evidentan na ovoj ali i na posljednjih nekoliko utrka. Ipak odvozila je veoma iskusno na tehničkoj stazi te osvojila novih vrijednih 30 UCI bodova. Do kraja sezone nas očekuju još tri utrke na kojima ćemo loviti što bolji plasman”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Više vijesti