Lejla Tanović radi povrede propušta Svjetski kup u Italiji

Desetorostruka državna prvakinja i takmičarka profesionalnog SMF tima Lejla Tanović doživjela je povredu na treningu radi koje će propustiti nastup na Svjetskom kupu u Val di Soleu.

Lejla je na jednom od treninga imala pad na biciklu u kojem je došlo do povrede ligamenata na ramenu. Istu povredu naša takmičarka doživjela je na utrci Balkanskog prvenstva 2014. godine.

Najuspješnija bh. biciklistkinja trebala je nastupiti na utrci svjetskog kupa u Italiji koji se održava u nedjelju, međutim radi povrede iz njenog tima su radi predostrožnosti odlučili da nastup na ovoj utrci izostane.

Proteklog vikenda Lejla je pokazala izuzetno dobru formu na maratonu održanom na Vlašiću na kojem je osvojila ubjedljivo prvo mjesto u ženskoj kategoriji sa vremenom koji bi bio dovoljan za četvrto mjesto u muškoj konkurenciji.

“Nažalost jedan od naših ciljeva za ovu sezonu morat ćemo propustiti, nije riječ o pretjerano teškoj povredi i Lejla je već započela sa rehabilitacijom, međutim moramo razmišljati o ostatku sezone gdje nas očekuju izuzetno bitna takmičenja”, rekao je selektor reprezentacije Amar Njemčević.

Naredne sedmice se održava Balkansko prvenstvo u Rumuniji na kojem je naša takmičarka trebala da brani zlatnu medalju, međutim taj nastup je sada upitan iako se iz njenog tima nadaju da će doktor dati zeleno svjetlo za povratak na takmičenja.

Vezani članci

Ronaldo ponovo pomjerio granice u fudbalu

VISOKOIN.COM

Zmajice su nam pokazale kako se postaje važan u Evropi

Visokoin.com

EURO: ‘Vodeni’ Ronaldo protiv ranjenog ‘Elfa’

Visokoin.com

Prije utakmice između Italije i Švicarske blizu stadiona Olimpico pronađena automobil-bomba

Visokoin.com

Sjajna Italija se prva plasirala u osminu finala Eura

Visokoin.com

Hummels autogolom ‘Trikolore’ doveo do tijesne pobjede, Francuzima dva gola poništena zbog ofsajfda

Visokoin.com