da block

Leo Messi: Jedan neuspjeh nas neće pokolebati

da block

Napadač Barcelone Leo Messi rekao je danas da je njegovo najveće razočarenje u prethodnom periodu bila eliminacija u polufinalu Lige prvaka od Bayerna, ali da taj neuspjeh ne može da pokoleba katalonski tim.

“Ne možemo uvijek da pobjeđujemo. Već godinama igramo na isti način i treneri i protivničke ekipe već su prostudirali naš način igre. Svakako da nas neće pokolebati sve što se događalo ove godine”, rekao je Messi u intervjuu za španski “Sport”.

Najbolji fudbaler današnjice dodao je da Barcelona “ne može da promijeni svoj stil igre, jer je on dio identiteta tima”.

“Treba da ostanemo mirni i da mislimo na sljedeću sezonu”, rekao je Messi.

Argentinski internacionalac je naglasio da je Barcelona prilično bila uzdrmana bolešću i odlaskom na liječenje u New York trenera Tita Vilanove.

“Istina je da nam nije bilo lako ni po odlasku Guardiole. Kada je Tito preuzeo tim, odlično smo se uklopili, sve je dobro funkcionisalo, s obzirom da on ništa nije promijenio u načinu igre. Ipak, kada je on otišao na liječenje, osjetili smo promjenu, ne zbog načina rada njegovog zamjenika Roure, već zato što nam je nedostajao prvi trener”, rekao je Messi.

Barcelona je u polufinalu Lige prvaka izgubila od Bayerna ukupnim rezultatom 7:0, ali je u španskoj Primeri superiorno osvojila titulu.

(VisokoIN)