Letu Štuke pripremaju novi spot

Novi spot grupe Letu štuke režirat će Španac Raimundo Morte. Naime, nakon što je čuo pjesme sarajevskog rock benda Morteo je odlučio iz Barcelone doći u Sarajevo, gdje je upoznao članove ‘Štuka’ te su dogovorili snimanje videospota za pjesmu ‘Dembelija’.

‘Početkom jula kontaktirao nas je Morte i rekao da je za nas čuo od prijatelja, da dolazi u BiH i da želi raditi spot za neku od pjesama s našeg posljednjeg albuma ‘Brojevi računa’. Ovih dana rade se tehničke i probe kostima. Inače, članovi benda se neće pojavljivati u spotu, tako da smo mi samo posmatrači. Ne miješamo se i nestrpljivo čekamo da sve bude gotovo’, govori Đani Pervan, član Letu štuka, piše Dnevni avaz.

Raimundo je kontaktirao i Aidu Pilav te su dogovorili saradnju na scenariju.

‘Zanimljivo je da me je Raimundo upoznao s rediteljkom koja živi u mom komšiluku. Aida je uradila vrlo interesantan scenarij. Ne mogu otkrivati detalje, ali mogu reći da spot prikazuje scene iz života pasa lutalica kao i ljudi koji žive na margini društva. Stepen napretka jedne civilizacije se vidi po tome koliko i kako se to društvo brine o slabima i ugroženima’, dodaje Pervan.

Morteo radi za špansku producentsku kuću Plaetix, a proces snimanja moguće je pratiti na njihovoj Facebook stranici.

(VisokoIN)