da block

Lica iz Kaknja i Visokog posjedovala nelegalno oružje

da block

Službena lica Policijske stanice Visoko su, vršeći potrebne provjere u okviru operativnog rada na rasvjetljavanju krivičnih djela izvršenih u proteklom periodu na području općine Visoko, dana 09.04.2013. godine, oko 21,00 sati, u mjestu Prijeko, općina Visoko, izvršili kontrolu parkiranog vozila marke «Peugeot», crne boje, registarskih oznaka A68-J-757, u kojem su se nalazila dva muška lica, koja su tom prilikom legitimisana, te je utvrđeno da se radi o licima: K.A., rođen 1987. godine, nastanjen u Visokom, te D.I., rođen 1988. godine, nastanjen u Kaknju, ” navodi se se saopćenju MUP-a ZDK-a.

“Izvršenim pregledom navedenih lica i vozila, kod lica D.I. policijski službenici su pronašli jedan metalni bokser, dok je pregledom prtljažnika u vozilu pronađena jedna automatska puška, za koju je utvrđeno da pripada licu K.A.

O navednom je odmah obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Zeničko-dobojskog kantona, koji je ovlastio policijske službenike za vršenje uviđaja, kao i poduzimanje potrebnih mjera i radnji na dokumentovanju svih bitnih činjenica.

4_prezo

Pored automatske puške, u prtljažniku vozila je pronađena jedna pvc kesa sa tri okvira od automatske puške, te 395 komada bojeve municije calibra 7,62 mm.

Pronađeno oružje i municija su oduzeti od lica K.A., koje je nakon toga lišeno slobode i sprovedeno u službene prostorije Policijske stanice Visoko, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija“ iz člana 371. KZ FBiH. Od lica D.I. je privremeno oduzet metalni bokser, te će nakon poduzimanja potrebnih mjera i radnji protiv istog Općinskom sudu u Visokom biti dostavljen izvještaj o počinjenom prekršaju.”

(VisokoIN)