Lider podržao projekat Volontiraj – Kreditiraj

MKF “LIDER” je prepoznao potrebu za podrškom mladim ljudima u Bosni i Hercegovini u jačanju njihovih kapaciteta i pružanjem prilike mladima da pokažu svoje profesionalne vještine i upoznaju poslovne prakse firmi, udruženja i institucija.

Jučer su menadžment i uposleni mikrokreditne fondacije „Lider“ upoznali bh. srednjoškolce sa dobrom poslovnom praksom. Uzimajući učešće u projekatu “Volontiraj – Kreditiraj 2012”, u organizaciji Infohouse Sarajevo i Udruženja „Naša djeca“ Zenica, i obilježavajući Socijalni dan u sklopu navedenog projekta, MKF “LIDER” je podržao tako što je angažovao 10 srednjoškolaca – volontera na području Sarajeva, Zenice, Visokog, Travnika, Kaknja, Zavidovića i Maglaja. Volonteri su sa uposlenicima MKF “LIDER” proveli cijeli radni dan, upoznali sa njihovim radom, aktivno se pridružujuži uposlenima u obavljanju redovnih radnih zadataka.

Prema riječima mladih volontera, ovo je bilo nezaboravno i vrlo korisno iskustvo. Možda će upravo ovaj dan za neke od njih biti presudan da se, po školovanju, odluče za svoje buduće studije i zanimanje. Iz MKF “LIDER” ističu da im je bilo veliko zadovoljstvo priključiti se aktivno ovom projektu i podržati poslovni potencijal mladih Bosne i Hercegovine.

(VisokoIN)

Vezani članci

Mahir Burić: Zasluženo smo slavili, hvala navijačima na sjajnoj podršci

VISOKOIN.COM

Visočki Neimax nastavio trend rasta pored svih problema

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

PROMOVISANA MONOGRAFIJA “VISOKO I OKOLINA KROZ HISTORIJU II – OSMANSKI PERIOD”

VISOKOIN.COM

Tradicionalni rafting Eko-Vikinga i otkrivanje spomen ploče Adnanu Džafiću

VISOKOIN.COM

Ekipa “Bosanskog viteza” uputila čestitku povodom Dana državnosti BiH

VISOKOIN.COM

Unesite komentar