Lijepe vijesti: Armin putuje u Tursku kako bi mu se odredila tačna dijagnoza

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Armin Raonić, teško oboljeli 21-godišnjak iz Sarajeva u nedjelju će otputovati za Tursku, gdje će mu biti urađeni potrebni nalazi kako bi mu se konačno utvrdila dijagnoza i odredila potrebna terapija.

– Dragi naši prijatelji, poznanici i ostali dobri ljudi, jedna lijepa informacija. Želimo da vas obavjestimo da naš Armin napokon putuje u Tursku u nedjelju, 25.02, te će mu se uraditi šest nalaza za početak, da bi doktori konstatovali Arminovu konačnu dijagnozu – objavljeno je na Facebook stranici Pomoć za Armina Raonića.

Kako se dalje navodi, iz humanitarne organizacije Pomozi.ba su dali garanciju klinici u Turskoj, jer Armin mora što prije otputovati radi trenutnog zdravstvenog stanja.

– Akcije će se nastaviti, i bit ćete obaviješteni, s obzirom na to da nismo sigurni da li će se morati raditi dodatni nalazi, i koliko će oni koštati, a uz sve to, njemu će biti odredjena neka terapija, pa moramo nastaviti dalje sa akcijama. O njegovom stanju ćemo vas stalno obavještavati, kao i o svemu ostalom, tako da nas pratite na ovoj stranici, jer ćemo mi imati informacije iz prve ruke. Još jednom hvala svima koji su učestvovali, i budite s nama i dalje u ovome! – navodi se u ovoj objavi.

Armin je 21-godišnjak koji ima oboljenje jetre, želuca, slezene i limfnih čvorova.

Zbog različitih mišljenja naših doktora, nisu u mogućnosti odrediti tačnu terapiju koja bi zaustavila dalja oboljenja ovog mladića. Trenutno stanje organizma zbog nedobivanja terapije Armina može koštati invalititeta.

Armin je prije nekoliko dana na Facebooku u potresnoj objavi naveo kako mu dani klize iz ruku, te da mu je najteže od svega gledati roditelje kako liježu i bude se sa suzama. Godinama, kaže, moli za pomoć, ali bez rezultata.

– Sva vrata na koja sam pokucao bila su zatvorena. Ma šta zatvorena, blindirana. Jedini odgovor koji sam dobio od onih koji su se udostojili otvoriti vrata bio je: možemo pokušati ali ne obećavamo, mi ne mozemo ništa, to je previše para za tako kratak period. Jest, kao da ja ne bih volio da imam sve vrijeme ovog svijeta. Ali nemam. Zar ću biti još jedan mladi momak kojem će za borbu biti presudan samo novac – napisao je Armin.

Arminu će biti potrebna sredstva za liječenje nakon što mu se odredi dijagnoza, tako da je pomoć dobrih ljudi i dalje potrebna.

Više vijesti