Lišeni slobode na međunarodnim graničnim prijelazima

Službenici Jedinice granične policije Zvornik 4.5.2016. godine lišili su slobode M.M. (1968.), državljanina Republike Srbije. Graničnim provjerama utvrđeno je da ga potražuje Osnovni sud Višegrad zbog krivičnog djela „krađa“.
Osoba je kontrolirana prilikom ulaska u Bosnu i Hercegovinu na Međunarodnom graničnom prijelazu Bratunac i predata službenicima Sudske policije Bijeljina.

Na MGP Doljani prilikom izlaska iz BiH 3.5.2016. godine A.B. (1986.), državljanin BiH, lišen je slobode jer je utvrđeno da ga potražuju Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krađa“ i Osnovni sud Sokolac zbog krivičnog djela „utaja“. Službenici JGP Doljani predali su ga službenicima Sudske policije Županije Zapadnohercegovačke.

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 2.5.2016. godine na letu iz Beča lišili su slobode državljanina BiH i Norveške N.B. (1980.) nakon što je utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „izazivanje opšte opasnosti“.

Predat je službenicima Sudske policije Kantona Sarajevo. Na MGP Rača pri ulasku u BiH 1.5.2016. godine slobode je lišena državljanka BiH M.Đ. (1971.) jer je ustanovljeno da je potražuje Centar javne bezbjednosti Bijeljina zbog krivičnog djela „krađa“. Službenici JGP Bijeljina predali su je službenicima Policijske stanice Dvorovi CJB Bijeljina. Istog dana službenici JGP Gradiška lišili su slobode državljanina BiH i Hrvatske M.M. (1977.) jer ga je potraživao Općinski sud Jajce zbog krivičnog djela „nasilje u porodici“. Predat je službenicima Sudske policije Odžak.

Službenici JGP Aerodrom Tuzla 30.4.2016. godine na letu za Geteborg lišili su slobode državljanku BiH i Švedske M.M. (1979.) nakon što je utvrđeno da je potražuje Općinski sud Sarajevo zbog krivičnog djela „teška krivična djela protiv sigurnosti javnog prometa“. Predata je službenicima Sudske policije Tuzlanskog kantona.