Ljekari KCUS-a sumnjaju da im se prate razgovori, SMS-ovi…

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Šest ljekara Klinike za ortopediju i traumatologiju na UKCS obratili su se pismeno šefu Klinike Đemilu Omeroviću. Razlog je, kako tvrde, moguće povrede ljudskih prava ovih ljekara.

Naime, potpisnici Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović, kažu kako su dobili infomaracije u više navrata o tome kako se njihovi razgovori, SMS poruke, kontinuirano prate, odnoson nadziru. Pročitajte šta ljekari s Ortopedije napisali o navodnim prijetnjama koje im je uputio vrh Klinike.

“Ljekari potpisnici zahtjevaju od stručnog kolegija da se ogradi od informacija i mogućnosti da se sprovodi nadzor nad ljekarima, a sami su najavili i da će se obratiti odgovarajućim organima MUP-a, te parlamentarnim tijelima za pojašnjenje i pomoć”, stoji u pismu koje su potpisali doktori Ismet Gavrankapetanović, Mirza Biščević, Senad Maksić, Semin Bećirbegović, Hasan Tanović i Mehmed Jamakosmanović.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.