Ljubavne i poslovne tajne Nasera Kelmendija

Nakon što se njegovo ime našlo na listi State Departmenta među sto najvećih svjetskih trgovaca drogom, Naser Keljmendi priprema teren za preseljenje u Crnu Goru gdje već boravi njegova druga žena, piše Slobodna Bosna.

Iako nema sumnje da je poduzetni Albanac sa bh. državljanstvom u posljednjih devet godina, koliko stalno živi u Sarajevu, uspostavio brojne kontakte u ovdašnjim političkim, policijskim i pravosudnim strukturama, činjenica je, ipak, da se Naser Kejljmendi najsigurnije osjeća u Crnoj Gori gdje je, uz Kosovo, koncentrirana glavnina njegovih poslova.

Keljmendijeve poslove u Crnoj Gori vodit će njegova najpovjerljivija suradnica, 29-godišnja Sadina Ademović od koje se ne razdvaja već šest godina. Nasera Keljmendija i njegovu 26 godina mlađu nevjenčanu suprugu Sadinu Ademović upoznao je njen rođak, a Keljmendijev blizak prijatelj i poslovni ortak Naser Orić.

Dogodilo se to nakon što je Sadinin otac Sidik Ademović od Nasera Orić zatražio da mu pomogne zaposliti kćerku, kojoj su, budući da je mlada, lijepa i zgodna, odmah našli radno mjesto u hotelu Casa Grande. Sadina je na Orićevu preporuku počela raditi kao menadžerica, ali se u nju ubrzo zagledao gazda, koji nije ostao ravnodušan na ljepotu mlade uposlenice, piše Slobodna Bosna. Ubrzo se, međutim, ispostavilo da njihova veza nije tek jedna od brojnih Keljmendijevih kratkih ljubavnih avantura.

(VisokoIN/Slobodna Bosna)