Lukač: Razloga za brigu nema ni manje ni više nego u Beču

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

U mnogim gradovima širom Bosne i Hercegovine večeras će biti organizovani javni doček Nove godine. Iz policijskih agencija naše zemlje navode da su poduzete povećane mjere s ciljem zaštite zaštite građana, imovine i institucija.

U Agenciji za koordinaciju policijskih agencija BiH su za N1 kazali da su povećane mjere osiguranja objekata širom BiH, pogotovo međunarodnih institucija, rezidencija i ambasada.

Sarajlije će po običaju Novu godinu dočekati u centru grada, a ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo poduzelo je niz mjera na osiguranju ovog skupa na kojem se očekuje više hiljada građana. Kako su nam kazali u policiji KS, do sada nije bilo informacija da bi nešto moglo ugroziti javni doček Nove godine.

“Zaokružili smo naš plan osiguranja koji je sveobuhvatan, temeljit, dobar i sa svim pojačanim mjerama sigurnosti. Uz sve ovo, stojimo iza našeg posla osiguranja koje ćemo večeras ponuditi našim građanima”, kazao je za N1 Vahid Ćosić, policijski komesar MUP-a Kantona Sarajevo.

Direktor Federalne uprave policije Dragan Lukač kazao je da vjeruje da će policija Kantona Sarajevo večeras odraditi na najbolji mogući način.

“Imaju kapacitet za to i siguran sam da će sve proteći u najboljem redu”, kazao je Lukač za N1.

On je dodao da su i u FUP-u pojačane mjere opreza i druge operativno-taktičke mjere.

“Razloga za brigu nema ni manje ni više nego u Briselu, Beču ili u Rimu. Mi u BiH se ne trebamo osjećati ništa više niti manje ugroženim u odnosu na građane bilo koje evropsku metrople”, kazao je direktor Federalne uprave policije.

Nakon terorističkih napada u Parizu u novembru, policijske agencije širom Evrope povećale su stepen sigurnosti. Glavni grad Francuske večeras će biti bez većeg vatrometa i sa smanjenim brojem gostiju u restoranima.

Na ulicama će biti više od 10.000 pripadnika vojske i policije. Vatromet je okazan i u Briselu, a Crveni trg u Moskvi, na kojem se tradicionalno dočekuje Nova godina, biti će zatvoren zbog bojazni od potencijalnih napada. U centru Londona večeras će biti raspoređeno 3.000 policajaca.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.