Mafijaška porodica Gambino zaprijetila ISIS-u

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sin ozloglašenog šefa sicilijanske mafije i porodice Gambino, Giovanni, izjavio je kako će mafija New Yorka braniti građane ukoliko pripadnici ISIS-a pokušaju neki napad.

Giovanni Gambino je kazao da je mafija u boljoj poziciji, jer poznaje “ulicu”, za razliku od sigurnosnih agencija kao što je FBI.

“Oni često djeluju prekasno ili ne vide cijelu sliku onoga što se dešava”, rekao je on i dodao da je poznavanje ulice bolje od svake nadzorne tehnologije, te da mafija u New Yorku zna sve što se dešava u ovoj američkoj državi.

“Gdje god Sicilijanci imaju utjecaj, ISIS ne može otvoriti ni prodavnicu.”

On je rekao da je današnji svijet opasan, ali da se građani New Yorka uz Sicilijance mogu osjećati sigurno.

“Mi osiguravamo naše porodice i prijatelje od terorista, a naročito od psihopatske organizacije koja sebe naziva Islamska država”, izjavio je Gambino.

U trenutku kada cijeli svijet strahuje od terorističkih napada, mafija želi iskoristiti trenutak i pokazati se u pozitivnom svjetlu.

“Mafija ima lošu reputaciju. Kao i sa svakom životu, tu su dobri, loši i ružni dijelovi. Rast globalnog terorizma daje mafiji priliku da pokaže svoje dobre strane.”

Giovanni Gambino je rođen na Siciliji, a 1988. godine je preselio u Brooklyn. Njegov otac je bio ključna figura sicilijanske mafije u New Yorku, koja je oslabila u posljednjih 20 godina s obzirom da su mnogi članovi osuđeni.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.