Maj u bašti Ćorovića kuće

SPKD Prosvjeta, Mostar u saradnji sa Muzejom Hercegovine organizuje manifestaciju “Maj u bašti Ćorovića kuće”. Sedam kulturnih događaja održat će se tokom petog mjeseca uz poštovanje svih epidemioloških mjera.

Program će početi 05.05. u 18:30 sati otvaranjem postavke Aleksa Šantić u zbirci Muzeja Hercegovine. O zbirci će govoriti Ibrica Dizdar i Zlatko Zvonić, dok će za muzički dio biti odgovoran Dundo Selimotić.

10.05. s početkom u 18:30 sati, održat će se muzičko veče: “Šantić pjeva Šantićeve stihove”, u kojem će poznati muzičar Mustafa Šantić pjevati stihove velikog mostarskog pjesnika.

U sklopu manifestacije, biće održana i Predstava Mir u izvođenju Mostarskog teatra mladih, u režiji Seje Đulića (14.05.) te promocija zbirke poezije Azemine Mehremić uz izložbu radova učenika centra Los Rosales (17.05.).

Maj u bašti Ćorovića kuće će se nastaviti izložbom akademske umjetnice Ane Vasić iz Banja Luke (22.05.) te pjesničkom večeri mladih mostarskih pjesnikinja – Ivane Kosorčić, Lubne Ćurčić i Hane Dizdarević (26.05.).

Manifestacija će završiti 27.05., održavanjem Finalne večeri 8. Šantićevog festivala djece pjesnika s početkom u 18:30 sati.

Ulaz na sve događaje je slobodan, uz pridržavanje epidemioloških mjera.

Vezani članci

Treba li nam baš 8 sati sna, 8 čaša vode ili 10.000 koraka dnevno?

VISOKOIN.COM

Šta se događa u tijelu kada jedete previše hljeba?

VISOKOIN.COM

Dirljiva poruka profesora koju je poslao maturantima: Vrijedi se strpiti, vjerujte!

Visokoin.com

Rak jajnika i dalje se otkriva u uznapredovaloj fazi: Ovo su česti simptomi

VISOKOIN.COM

Zašto muškarci biraju starije žene za seks

VISOKOIN.COM

Zašto je spavanje na stomaku opasno za novorođenčad?

VISOKOIN.COM