Majke Srebrenice neće podržati Denisa Bećirovića

Denis Bećirović, zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlementa Bih, ovih dana intenzivno radi na akciji spašavanja svoje funkcije. Od ranije je poznato da su njegovu smjenu zatražile stranke iz RS-a, SDS i SNSD . Međutim, lukavo osmišljena “odmazda” i ozbiljne najave iz SDA da će štititi svoje kadrove i izglasati upravo njegovu smjenu ukoliko nova koalicija izglasa smjenu Denisa Zvizdića, ozbiljno je zabrinula Bećirevića.

Zato je Bećirović ovih dana uputio poziv Udruženju “Majke Srebrenice” da se 6. septembra, kada je planirana sjednica Parlamenta, pojave ispred zgrade i javno se usprotive njegovoj smjeni. Bećirović je inače i ranije mogućnost svoje smjene dovodio u vezu sa opstankom i odbranom Bosne i Hercegovine od “onih koji žele da je razore”.

No, “tražiti podršku od Majki Srebrenice u najmanju ruku je neprimjereno kada je u pitanju Bećirović”, napisala je jedna od članica udruženja u svom mailu upućenom našem portalu.

Naime, prilikom usvajanja budžeta BiH iz Srebrenice je od istih onih majki od kojih Bećirović traži podršku stigla poruka: Bošnjak koji digne ruku za budžet, digao je ruku protiv Srebrenice.

A Bećirović je baš to uradio da bi sačuvao svoju fotelju i zato “ne treba tražiti našu pomoć, neka se obrati Dodiku koji mu je tada bio važniji od nas “, kategorični su iz srebreničkog udruženja.

(VisokoIN)