-7.7 C
Visoko
27. Januara 2022.

Makarska: Trojica Zeničana u zatvoru zbog silovanja Norvežanke

Trojica državljanja BiH očito nisu uspjela uvjeriti makarsku policiju i splitsko tužiteljstvo da nisu silovali sedamnaestogodišnju norvešku državljanku pa im je sudac istrage odredio istražni zatvor u kojem se nalaze od četvrtka.

Uhapšena su trojica Zeničana i to Sanel A. (25), Mirsad Š.(30) i Mirza F.(23) koji su prijavljeni za silovanje, piše Slobodna Dalmacija.

Jedan od njih je tokom ispitivanja zamolio da se o cijelom događaju obavijesti ambasada BiH u Hrvatskoj. Uhapšeni nisu uzeli privatne advokate nego su od suda dobili advokate po službenoj dužnosti.

Zeničani ne negiraju da je maloljetna Norvežanka došla u njihov apartman u Ulici Moliških Hrvata u Makarskoj u kojem su odsjeli, ali njihova se priča drastično razlikuje od priče maloljetnice koja je prijavila silovanje i to na nagovor oca kad je nakon nemilog događaja sa ovom trojicom krvava došla kući.

Nemoguće je saznati jesu li sva trojica djevojku silovala. Ona je u prvoj verziji svog iskaza govorila o jednoj mladiću koji je to napravio, a kakva je bila uloga drugih za sada je nemoguće pouzdano doznati.

I kod oštećene djevojke i kod dvojice prijavljenih pronađeni su tragovi alkohola u krvi. Sa mjesta događanja izuzete su dlake, noktovina i ostali sadržaji koji su poslani na vještačenje.

(VisokoIN)

Vezani članci

Tri mladića iz Tešnja uhapšena zbog krađa starih golfova

Visokoin.com

Suniti Hindić šest godina robije zbog ubistva

VISOKOIN.COM

VISOKO: U porodičnoj kući pronađeno beživotno tijelo

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

Više od četiri sata trajao uviđaj zbog smrti 64-godišnjaka

VISOKOIN.COM

Ubio ženu pa izvršio samoubistvo, poznati identiteti nastradalih: Iza njih je ostalo osmero djece, a motiv je…

VISOKOIN.COM

Unesite komentar