Makedonija: Policija tukla izbjeglice pendrecima

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Britanska televizijska stanica “Sky news” objavila je snimke na kojima se vidi kako granična policija u Makedoniji po jakom pljusku pendrecima tuče izbjeglice.

“Ove slike su napravljene u Makedoniji. Mi razumijemo da je ovo granična policija koja, moglo bi da kaže, pokušava da očuva kontrolu, da održi red, ali možete da vidite da ljude udaraju nečim što liči na penreke, dok ih policajci odvlače”, rekla je Lisa Holand sa “Skaja”.

Najmanje 7.000 ljudi, uključujući roditelje sa malom djecom, išlo je blatnjavim poljima, pošto su prešli iz Grčke, u pokušaju da uđu u Srbiju.

Grčka granična policija je saopštila da je kretanje ljudi koji ulaze u Makedoniju najveći pojedinačni talas izbeglica i migranata koji su do sada vidjeli.

Građani Preševa migrantima ustupili nezavršene kuće

Žitelji Preševa ustupili su ženama izbjeglicama sa malom djecom svoje izgrađene, ali nezavršene kuće, kako bi im pružili sklonište od kiše i hladnoće.

Ispred Prihvatnog centra u Preševu, večeras u redu čeka između 3.500 i 4.000 ljudi, a kiša koja neprestano pada cijeli dan i noć dodatno podiže tenzije među migrantima, pa se u pojedinim trenucima može čuti jaka galama i rasprava među njima.

Policija je sve vrijeme prisutna ispred Prihvatnog centar i drži situaciju pod kontrolom.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.