Maleni Emir Buza u Istanbulu na pretragama

Devetogodišnjem Emiru Buzi iz Visokog nedavno je dijagnosticiran rijedak oblik raka limfnih žlijezda, ali sreća u nesreći je da je bolest otkrivena blagovremeno i da se, kako navode iz Emirove porodice, uspješno liječi.

Stoga su velike šanse da se spasi ovaj mladi život, ali je porodici neophodna novčana pomoć, jer su, kako i sami navode, dali sve što su imali. Stoga su se teška srca odlučili javno obratiti i potražiti pomoć.

Članovi porodice Buza stigli su na kliniku u Istanbul u utorak, od kada je Emir na pretragama, te će se u narednim danima znati više.

– Emir nam je sve slabiji, nema snage i nema apetita i to nas najviše sekira. Molimo Boga i nadamo se najboljem – rekao nam je jučer Emirov otac Almir Buza.

Istakao je da su uspjeli skupiti novac za pretrage i na tome se zahvaljuje znanim i neznanim ljudima, ali je sigurno da će trebati dodatnih sredstava za liječenje.

– Bez vaše podrške i pomoći mi sami ne bismo bili u stanju da ovako brzo reagujemo, u situaciji smo gdje vrijeme igra važnu ulogu – napisao je Almir Buza na svom Facebook profilu.

Njegovi prijatelji, koji su se uključili u akciju prikupljanja pomoći putem društvenih mreža, kažu nam da je Almir poseban čovjek, učestvovao je u brojnim humanitarnim akcijama za druge, ali, nažalost, došlo je vrijeme da i njegovoj porodici treba pomoć.