da block

Manchester City pred osvajanjem titule!

da block

U 37. kolu engleskog nogometnog prvenstva Manchester City napravio je možda i konačni korak prema osvajanju naslova prvaka pobijedivši u gostima Newcastle sa 2-0. U utakmici s vrlo malo pravih prilika za gol, Manchester City iskoristio je dva trenutka inspiracije Bjelokošćanina Yaye Tourea koji je najprije, nakon duplog pasa sa Sergijom Agüerom, neobranjivo pogodio donji lijevi ugao golmana Tima Krula s nekih 22, 23 metra, a zatim u posljednjoj minuti utakmice, nakon krasnog proigravanja Clichyja, pogodio s nekoliko metara pored još jednom nemoćnog Krula. Oba pogotka postignuta su u drugom poluvremenu.

Manchester City imao je na svojoj strani posjed lopte (57-43), broj udaraca prema suparničkom golu (16-6) i broj kornera (6-2), te je sasvim zasluženo stigao do velike pobjede kojom je stavio United u situaciju da mora pobjediti Swansea.

Mogla bi i samo pobjeda Cityja u 38. kolu protiv QPR-a, na Etihadu, biti dovoljna za naslov, s obzirom da trenutno, s utakmicom više, ima 10 golova bolju razliku od Uniteda.

http://www.youtube.com/watch?v=aQ_bz7aEa6g

(VisokoIN)