Manchester United želi dovesti Nikolu Milenkovića

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Prema navodima britanskih medija, Manchester United stupio je u kontakt sa Fiorentinom kako bi pokušao dovesti 21-godišnjeg srbijanskog defanzivca Nikolu Milenkovića.

Milenković igra odlično ove sezone. Bio je starter u svih 12 Fiorentininih utakmica u Seriji A, postigao dva gola i zadržao status standardnog reprezentativca Srbije, nakon što je dobio priliku na Svjetskom prvenstvu proteklog ljeta u Rusiji.

Navodno Jose Mourinho očajnički želi pojačati zadnju liniju svog tima, koji je ove sezone primio čak 21 gol u 12 utakmica, a Milenković je njegova prva meta. Međutim, Mario Cognigni, predsjednik Fiorentine u septembru je kazao da su tokom ljetnog prelaznog roka odbili ponudu od 40 miliona eura za Milenkovića.

Fiorentina, prema izvještajima britanskih medija, za Milenkovića želi najmanje 55 miliona eura, a za njega su osim Manchestera zainteresovani još Chelsea, Arsenal i Juventus.

Milenković je u Fiorentinu stigao iz beogradskog Partizana za 5,1 miliona eura. Osim za “crno-bijele“, jednu polusezonu proveo je na posudbi u Teleoptiku. U dresu reprezentacije Srbije nastupio je deset puta.

Više vijesti