da block

Mancini kritikova glasine o dolasku novog trenera u City

da block

Roberto Mancini oštro je kritikova špekulacije o dovođenju drugih menadžera na njegovu poziciju u Manchester Cityju.

Menadžer Cityja prošle sezone je osvojio naslov prvaka Engleske, a okitio se i titulama u FA kupu i Superkupu. No, ove sezone tim nije bio na nivou igara od prošle godine što je dovelo do špekulacija o njegovom odlasku.

U prilog tome idu i izvještaji o sastanku i zajedničkoj večeri sportskog direktora Cityja Txikija Begiristaina i agenta trenera Malage Manuela Pellegrinija prošle sedmice u Madridu.

“Nadam se da je večera bila dobra. Mislim da to nije istina, ali i ako jeste, ne vidim u tome problem. Generalno, u proteklih šest mjeseci, pisali ste svašta. Prije šest ili sedam mjeseci počeli ste s Pepom Guardiolom, Joseom Mourinhoom, Pellegrinijem, Carlom Ancelottijem i Brendanom Rodgersom. Imam još četiri godine ugovora. Znam da radim s ozbiljnim ljudima, kao što su (predsjednik) Khaldoon (Al Mubarak) i (vlasnik) šeik Mansour “- kazao je Mancini.

“Ne znam zbog čega konstantno to pitate ili govorite o takvim stvarima” – dodao je.

Na pitanje da li je Al Mubarak ikada s njim govorio o budućnosti u klubu, Mancini je kazao: “Nikada, nikada. Nismo razgovarali o tome. Imamo dobar odnos”.

(VisokoIN)