da block

Mark Zuckerberg predstavio Facebookov softver za Android

da block

Mark Zuckerberg predstavio je jučer u Menlo Parku u Kaliforniji “Facebook Home”, softver dizajniran za Android kojem je Facebook početni zaslon te telefon pripremljen za taj sistem koji će proizvoditi tajvanska grupa HTC.

Na konferenciji za novinare u sjedištu svoje kompanije direktor i osnivač društvene mreže rekao je da novi program želi u središte djelovanja tih uređaja staviti ljude, a ne aplikacije.

Softver koji će omogućiti korisnicima da pristupe svojoj stranici na Facebooku čim upale telefon, moći će se ‘skidati’ od 12. aprila s Google Play trgovine online.

Jedna verzija trebala bi biti dostupna u Europi idućih mjeseci, najavila je grupa koja upravo prilagođuje Facebook Home tabletima.

Softver će prodavati i grupa HTC koja će proizvoditi telefone pripremljene s pristupnim zaslonom Facebook. Nazvan HTC First taj će se telefon u SAD-u prodavati za 100 dolara.

Facebook odsad želi pratiti svoje korisnike, kojih je više od milijardu, na mobitelima kao i multifunkcijskim telefonima i tabletima.

Zuckerberg je rekao da Facebook odsad želi više zarađivati na mobitelima, koji su budućnost informatičkog sektora, nego na klasičnim računalima.

(VisokoIN)