da block

Marković poziva publiku da podrži reprezentaciju BiH

da block

Sutra je pred rukometnom reprezentacijom BiH posljednja šansa da se uhvati priljučak u kvalifikacijama EP u Danskoj naredne godine, naši Zmajevi igraju protiv Rusije.

Naša reprezentacija je danas trenirala u Visokom, a nakon njih stigli su i gosti.

Naša reprezentacija je danas radila na uigravanju, i iskristalisala se prva postava. Novina je da u našem timu neće biti Ivana Karačića koji se povrijedio. Tako bi sutra od prve minute trebali krenuti na golu Grahovac, na lijevom krilu Mikić, lijevi bek će biti Čelica, srednji Bečirović, desno će biti Savić i Vražalić, dok će na pivotu u napadu biti Toromanović, a u odbrani sjajni Vranješ.

Što se tiče Rusije oni dolaze u istom sastavu kao što su bili i na SP, od njih nismo dobili izjave.

Evo šta je selektor Marković rekao za scsport.ba pred sutrašnji meč:

“Danas je završni trening, posljednji dogovori i ponavljanje taktike za sutra, takozvani lakši trening prije utakmice, nećemo se previše forsirat, veliki problem nam je povreda Karačića, tako da smo ostali sa jednim srednjim bekom, pa sam bio prisiljen da pozovem igrače iz mlade reprezentacije”, rekao je naš selektor, dodavši:

“Što se tiče Rusije, ponavljam da o njima ne treba trošiti riječi, da je to jedna od najboljih reprezentacija svijeta, čiju okosnicu čine igrači iz Chehkovskih Medveda, u odbrani mijenjaju četiri visoka igrača, tako da ćemo pokušati sa strane i brzim kontarama da ih iznenadimo. Što se tiče publike, publika mora biti naš osmi igrač. Jer vjerujem da smo imali veću posjetu protiv Njemačke u Zetri da bismo igrali na SP u Španiji. Tako da pozivam sve naše navijače, da sutra dodju jer ovim mladim mocima treba podrška, i zaslužuju, a vjerujem da će Visoko prepoznati da našu želju za rezultatom.”

(VisokoIN/SC SPORT)