-7.7 C
Visoko
22. Januara 2022.

Mate Rimac: Ispričavam se, vozač će biti kažnjen

Mate Rimac, osnivač tvrtke Rimac Automobili ispričao se u četvrtak nakon što je vozač vozila Rimac Nevera na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika, prekoračio dopuštenu brzinu, vozeći 232 km na sat. Poručio je kako će vozač biti kažnjen. Kao i svaki drugi u toj situaciji.

Policijska uprava dubrovačko-neretvanska izvijestila je ranije danas da će podnijeti optužni prijedlog po Zakonu o sigurnosti prometa na cestama protiv vozača Rimac Nevere. On je na Jadranskoj magistrali kod Dubrovnika vozio 232 km/h. Te prekoračio dopuštenu brzinu kretanja vozila. Na internetskoj platformi Reddit pojavila se snimka. Koja je poslije uklonjena, na kojoj Rimac Nevera na magistrali kod Dubrovnika postiže brzinu od 230 km/h. Dok iz suprotnog smjera prolazi više vozila.

Vozilo Rimac Nevera izloženo je u hotelu Vrtovi sunca u Orašcu kod Dubrovnika. Uz prezentaciju za potencijalne kupce. Iz Rimac Automobila su za Večernji list rekli kako je svima objašnjeno da na javnoj prometnici moraju poštovati prometna pravila. Dok su za testiranje viših brzina predviđene druge staze i piste.

Mate Rimac reagovao na FB

Uz javnu ispriku Mate Rimac je na Facebooku objavio kako je “šteta da je nakon premijere auta ova vijest dala negativan kontekst”.

“Željeli smo skupiti veliki broj internacionalnih kupaca, suradnika i distributera u Hrvatskoj (a gdje bolje nego u Dubrovniku). Preko 80 ih dolazi unatoč COVID restrikcijama iz svih krajeva svijeta (USA, Japan, UK, razne EU zemlje…). Tu će dobiti prezentaciju auta. I priliku da ga probaju u realnim uvjetima na cesti. Naravno, pune performanse će isprobati drugom prilikom na stazi. Kao što su i novinari prošli tjedan”, napisao je Rimac na svom Facebook profilu.

Istaknuo je i kako je njihov stav jasan. Svim kupcima, gostima i zaposlenicima dajemo do znanja da se vožnja odvija na javnoj prometnici. I da se moraju pridržavati zakona.

“Vozač iz videa se sam javio policiji. Policija je došla i obavila razgovor. Bit će kažnjen kao što bi svatko drugi bio kažnjen u ovoj situaciji. Za druge vožnje ćemo bolje paziti i nadzirati. Ja se ispričavam na neugodnosti”, poručio je Rimac, prenijela je Hina.

Unesite komentar