Matthias Fanimo potpisao za FK Sarajevo

Matthias Fanimo novi je fudbaler Sarajeva, aktuelnog šampiona Bosne i Hercegovine, a potpisao je ugovor u trajanju od tri godine, objavljeno je danas na zvaničnoj klupskoj internet stranici.

“Sretan sam i zadovoljan što je došlo do dogovora i što sam sada član FK Sarajevo. Ovo je veliki klub u BiH i velika je čast igrati za njega. Jedva čekam da zaigram pred navijačima Sarajeva“, kazao je 26-godišnji engleski fudbaler.

Fanimo dolazi iz ekipe Mladosti Doboj-Kakanj za koju je odigrao 29 utakmica, te postigao šest pogodaka i ostvario osam asistencija.

“Izuzetno sam zadovoljan što smo uspjeli dogovoriti dolazak Fanima. On je igrač koji je prethodne dvije sezone igrao u ekipi Mladosti, te nije nepoznanica za naše navijače. Nadamo se da će nastaviti sa dobrim partijama i u bordo dresu“, rekao je Emir Hadžić, sportski direktor kluba s Koševa.

Fanimo je ranije igrao za Dravu, Margate, Eastleigh, Bishops St., Tranmere Rovers, a prošao je omladinske kategorije West Ham Uniteda. Nastupao je za reprezentaciju Engleske u uzrastu od 16 do 18 godina odigravši 19 utakmica.