MC Kontra izdao prvi album: “Igra riječi” predstavlja 12 pjesama

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Kontra, jedan od najtalentovanijih bosanskohercegovačkih MC-a mlađe generacije, predstavio je album prvijenac.

“Igra riječi” sadrži dvanaest pjesama, a među gostima na albumu su Frenkie, Jala, TSC, Sivilo, Shtela i dugogodišnji drug Štuka. Kontra je godinama aktivan u hip-hop muzici i publici je poznat po brojnim saradnjama sa Frenkijem i Edom Maajkom, te učešću u MC takmičenjima. On važi za predvodnika nove generacije domaćeg hip-hopa, a album “Igra riječi” je izašao pod etiketom Fm Jam.

Kontra je zadovoljan prvim albumom, a najavio je i nova gostovanja.

– Ja sam pristalica hip-hop kulture i cilj mi je širenje njenih pozitivnih strana. Meni je drago što neko voli rap kao izraz i da ta muzika nije izumrla. A razlog zašto je danas jača nego ikada je taj što se mijenjala i prilagođavala sadašnjosti, a izraz je ostao isti. Neki su ljudi skeptični u vezi s današnjim rapom, ali ako dovoljno istražuju, naći će zvuk koji im odgovara i koji kvalitetom parira onome iz devedesetih, kada mnogi smatraju da je rap bio najjači, ističe on.

O političkim porukama u tekstovima kaže: “Koliko god se trudio neko biti apolitičan, mislim da to ne može biti. Vodim se onom Aristotelovom da je politika ono što razlikuje čovjeka od životinje. Svaka naša odluka, čak i podsvjesna, politička je odluka. Ono što kupujemo u prodavnici, isto je politička odluka, pogotovo u BiH. To je, naravno, samo moj stav, možda se neko neće složiti s tim”.

Kontrin album možete kupiti u digitalnoj formi na Itunesu i Amazonu, a besplatno ga možete poslušati na YouTubeu.

(VisokoIN)

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.