Mediji iz Brazila, Njemačke i BiH posjetili visočku dolinu piramida

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Medijska promocija otkrića bosanskih piramida nikada ne prestaje. Tako je 4. juna 2015. direktor Fondacije “Arheološki park: Bosanska piramida Sunca” dr. Semir Osmanagić dao tri intervjua medijima iz Brazila, Njemačke i BiH.

Nacionalna brazilska televizija “Band” (Banderants TV) posjetila je arheološke lokacije Bosanske doline piramida. Umjesto predviđenih 15 minuta, ostali su više od dva sata snimajući Bosansku piramidu Sunca, Podzemni labirint Ravne, turiste i volontere koji su radili ispred tunela.

Tokom intervjua Osmanagić je istakao:

“Prije 45 godina sam gledao brazilsko čudo Pelea, a sada pozivam Brazilce da dođu da vide bosansko čudo u Visokom.”

S obzirom da će ovaj prilog imati višemilionski auditorij u Brazilu, nema sumnje da će u srce Bosne početi dolaziti i pripadnici najmnogoljudnije nacije iz Južne Amerike.

U pripremi je DVD o bosanskim piramidama autora iz Njemačke koji ostaju u Visokom 20 dana. Oni su imali iscrpan 90-minutni intervjju s voditeljem projekta dr. Osmanagićem o svim aspektima otkrića prvih europskih piramida. DVD će biti rađen dvojezično: na njemačkom i engleskom jeziku.

Prilog “Na kafi sa…” rado gledane emisije “Dobre vibracije” kantonalne RTV Sarajevo, ovaj put je za domaćina imao Semira Osmanagića. On je TV ekipu dočekao u Centru za promociju arheološkog turizma Fondacije na Baščaršiji u Sarajevu. Tokom intervjua pomenute su brojne teme: od anti-stres vikenda u Visokom u organizaciji Fondacije, izlaska nove Osmanagićeve knjige “Nova arheologija: megaliti i energija Planete”, pa do dolaska prvih učesnika “Ekspedicija na bosanske piramide s volontiranjem” te novih otkrića na piramidama i tunelima. Prilog će biti emitiran u ponedjeljak 8. juna.

Više vijesti