Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi rekordne rezultate

Kroz Međunarodni aerodrom Sarajevo tokom mjeseca augusta prošlo je 144.330 putnika, što predstavlja najveći broj opsluženih putnika u jednom mjesecu u historiji ovog aerodroma.

Ovaj podatak predstavlja povećanje od čak 22 posto u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopćeno je iz pres službe Međunarodnog aerodroma Sarajevo.

Također, u prošlom mjesecu obavljeno je ukupno 1.508 aviooperacija, što je za 20 posto više u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Kada je riječ o kargu, u prošlom mjesecu je otpremljeno 217.745 kg komercijalnog karga, odnosno 15 posto više u odnosu na isti mjesec 2016. godine.

Međunarodni aerodrom Sarajevo opslužio je u prvih osam mjeseci ove godine ukupno 668.338 putnika, što predstavlja povećanje više od 14 posto u odnosu na isti period prošle godine, te što je već više od ukupnog broja opsluženih putnika u cijeloj 2013. godini.

Uporedni podaci ukazuju da je rast koji Međunarodni aerodrom Sarajevo bilježi u ovoj godini među najvećim u regiji.

Već u prvih sedam mjeseci ove godine, pet aviokompanija je započelo operacije sa Međunarodnog aerodroma Sarajevo, što direktno doprinosi jačanju ekonomske slike Bosne i Hercegovine i razvoju turističkih potencijala, ali i omogućava našim građanima sve širi izbor kada su u pitanju europske i svjetske destinacije.

Zbog svega toga, rukovodstvo Međunarodnog aerodroma Sarajevo planira infrastrukturne projekte i druga ulaganja, sve sa ciljem daljih širenja kapaciteta Međunarodnog aerodroma “Sarajevo” i jačanja liderske uloge ovog poduzeća na bh. tržištu, saopćeno je iz Međunarodnog aerodroma Sarajevo.