-7.5 C
Visoko
20. Januara 2022.

Medresa “Osman ef. Redžović”: Proučena hafiska dova našoj novoj hafizi

Danas je u džamiji Medrese “Osman ef. Redžović” proučena hafiska dova novoj hafizi, Strika Amri iz Kaknja. Pored članova porodice, prijatelja i hafiza koji su učenjem odlomaka iz Kur’ana uljepšali ovu svečanost, prisutni su bili i dekan Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu, prof.dr. Zuhdija Hasanović, zatim dr. Ahmed Purdić, izaslanik Muftije sarajevskog i predsjednika Školskog odbora Medrese, prof.dr. Enesa Ljevakovića, kao i direktor Fondacije za hifz Kur’ana Časnog, dr. Džemal Muslih.

U ime domaćina obratio se direktor Medrese, mr. Dženan Handžić, a diplomu novoj hafizi uručio je izaslanik Reisu-l-uleme IZ u Bosni i Hercegovini, dr. Ahmed Adilović, Muftija travnički, koji je prenio selame i čestitke uvaženog Reisu-l-uleme, i kratko se obratio prisutnim gostima. Na kraju je dovu proučio hafiz Zilko Žolja, čovjek koji već 70 godina čuva Kur’an u svojoj memoriji, ali i svom životu.

Hafiza Amra je 19. hafiz ove medrese, a muhaffiz joj je hafiz Zijad Dervić kojem je Amra peti kandidat promoviran u zvanje hafiza Kur’ana. Dova je proučena uz poštivanje epidemiološlih mjera, te je broj prisutnih bio ograničen.

(Visokoin.com / Medresa “Osman ef. Redžović” )

Vezani članci

Raste broj hospitalizovanih u ZDK, sve više zaraženog medicinskog osoblja

VISOKOIN.COM

Wood Team d.o.o traži za podružnicu Visoko motivisane radnike

VISOKOIN.COM

Teška krađa u restoran brze hrane “MAK Doner”

VISOKOIN.COM

„Metallon“ i „Hassul“ partneri u opremanju učionica Gimnazije „Visoko“

VISOKOIN.COM

Sretna vam Nova godina!

VISOKOIN.COM

PS Visoko: „Slavi odgovorno, slavi bez vatrenog oružja“

VISOKOIN.COM

Unesite komentar