Mektić komentarisao prijedloge o izmjeni Krivičnog zakona

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić je u izjavi za N1 komentarisao predložene izmjene i dopune Krivičnog zakona BiH koji je aktuelna tema u posljednje vrijeme.

Mektić je kazao da napadi iz RS-a trebaju biti adresirani na Vladu RS i Ministarstvo pravde RS.

“Vezano za ove napade koji dolaze iz RS-a, od predsjednika i raznih ljudi, da se okrenu prema Vladi RS i ministarstvu pravde koje je dalo takvo tumačenje na Krivični zakon BiH. I meni je u prvi mah bilo čudno način na koji su oni reagovali. Ako trebaju da se zapitaju zašto je to tako, neka se zapitaju u okviru Vlade RS i Ministarstva pravde zašto su dali takve primjedbe na takav zakon i koje su usvojene. Ja lično odbacujem sve te napade zato što je to stav Vlade RS”, kazao je Mektić.

Dodao je da su u navedenim promjenama definisano i nekoliko inkriminacija.

“Mislim da prije svega tim promjenama je definisano nekoliko inkriminacija. Govor mržnje treba apsolutno sankcionisati jer je to kamen spoticanja pomoću kojeg vlada politička kriminalizovana elita i to njima smeta jer neće moći tek tako da ova jnarod zamajavaju govorom mržnje. Neće moći više da grade svoje političke odnose i održavaju se na vlasti”, kazao je Mektić.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.