Mektić: Nisam zabranio ulazak vođama “Noćnih vukova”

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je danas u Sarajevu da nema operativnih nadležnosti i da ne može donijeti odluku o zabrani ulaska u BiH bilo koga, već to čine agencije za sprovođenje zakona.

Navodeći da su mediji pogrešno prenijeli da je on donio odluku o zabrani ulaska u BiH vođi “Noćnih vukova” Aleksandru Zaldostanovu Hirurgu i Saši Saviću, vođi ogranka ove motociklističke grupe u Srbiji, Mektić je rekao da sve u vezi sa tim principijelno neće da komentarišu.

“Pitajte nadležne agencije. Ministar bezbjednosti kao politička ličnost nema ovlaštenja da donosi takve mjere”, istakao je Mektić.

On je dodao da u BiH može ući svako ko ispunjava uslove propisane Zakonom o strancima, koje mora poštovati i tokom boravka u BiH.

“Svaki stranac koji poštuje pravni poredak ove zemlje nije problem da uđe i boravi u skladu sa zakonom”, zaključio je Mektić.

Kada je u pitanju za danas najavljeni dolazak u BiH dvadesetak članova motociklističke grupe “Noćni vukovi”, Mektić je rekao da ne prati taj raspored.

Više vijesti