Mektić optužio glavnog urednika RTRS-a, stigao odgovor

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Siniša Mihajlović, glavni urednik RTRS-a, platio je Goranu Suvari za kojim je raspisana crvena međunarodna potjernica zbog niza pljački i razbojništava, da u centralnom dnevniku RTRS-a kompromituje opoziciju u RS-u, a posebno mene, kazao je na današnjoj press konferenciji državni ministar sigurnosti Dragan Mektić.

Mihajlović je, ističe Mektić, odlazio u Novi Sad gdje se sastajao sa Suvarom, a za navedeno mu je navodno platio 70.000 eura.

O svemu se oglasio i sam Siniša Mihajlović.

“Vaše selektivno pamćenje, namjerno ili ne, potpuno je nevažno, vrijeđa zdrav razum svakoga čije sjećanje dopire bar 18 mjeseci unazad. Naime, tada ste tvrdili da je savjetnik Mladena Bosića, Nebojša Vukanović, sastajući se sa Goranom Suvarom radio novinarsko-istraživački posao, iako mu je uručio 50 hiljada evra, zajedno sa još jednim visokopozicioniranim članom SDS-a Bojom Gašanovićem. Uručivanje novca je snimljeno i objavljeno”, naveo je Mihajlović na Facebooku.

“Danas tvrdite da sam ja davao novac Goranu Suvari. Bez ijednog dokaza, osim riječi čovjeka koji je najbliže sarađivao sa Goranom Suvarom i to upravo na ‘poslu’ sa SDS-om u koji je vrlo aktivno bio uključen i Vaš tadašnji šef partije Mladen Bosić. Iako su tada postojali dokazi, Vi se niste zapitali od kud novac Nebojši Vukanoviću, kako su ga on i Bojo Gašanović prenijeli preko granice i zašto je urađen baš dogovor o diskreditaciji jednog čovjeka, o čemu ste na pres konferenciji okrenuli teze”, stoji u reagiranju Mihajlovića.

On je pozvao Mektića da se javno izvini ili da objavi dokaze za svoje tvrdnje. Najavio je i tužbu.

“Ovakvo javno obraćanje i pominjanje mog imena, bez dokaza, a napominjem da u životu nisam vidio toliki novac, doživljavam kao obilježavanje jednog novinara kod svih onih koji misle kao Vi i stavljanjem mete na čelo. Napominjem da smo u proteklih dvije godine, kao nikada do sada, primili ogroman broj prijetnji, pominjanja porodice i slično. I ja i novinari RTRS-a, što smo uredno prijavljivali MUP-u Republike Srpske. Lično mislim da ste obična budaletina, oprostite na izrazu, potpuno nedostojna mjesta na kojem sjedite i to nam, na žalost, dokazujete svaki dan”, stoji u reakciji Siniše Mihajlovića, glavniog urednika RTRS-a.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.