Mektić: Ružica Jukić je totalno beznačajna i ne vidim je u pravosudnom sistemu

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Ministar sigurnosti BiH Dragan Mektić osvrnuo se na današnjoj pres-konferenciji na prijetnje na Facebooku potpredsjednici VSTV-a Ružici Jukić, istakavši da on nema ništa s prijetnjama, a da predstavnici pravosuđa u ovom slučaju od sebe hoće napraviti žrtvu.

Zbog tih prijetnji, kazao je Mektić, Jukić je dodijeljena posebna policijska pratnja, te dodao da se na Facebook grupi “Hapsi Mektiću samo hapsi” javno kritikovao nerad Tužilaštva BiH, ali i cjelokupnog pravosudnog sistema.

– Ovi iz VSTS-a su prepoznali sebe u tim prijetnjama, prepali se naroda i izdali saopštenje da ih neko vrijeđa ili da im neko prijeti s te društvene mreže. Ja sam objasnio da ne stojiim iza toga, a onda se javila nevladina organizacija Treći blok da oni stoje iza toga, kazao je Mektić.

Dodao je da je za njega “Ružica Jukić totalno marginalna, beznačajna i ne vidim je u pravosudnom sistemu jer ne može ničemu doprinijeti, ali može kvariti i kvari sistem”.

– Direktor Direkcije za koordinaciju policijskih tijela Mirsad Vilić jučer je zloupotrijebio svoje ovlaštenje i Jukić dodijelio fizičko obezbjeđenje koje je pratilo od Tuzle do Sarajeva. Razgovarao sam sa Vilićem i vidjet ću hoću li pokrenuti pitanje utvrđivanja njegove odgovornosti jer Jukić ni po jednom pravnom propisu ne pripada obezbjeđenje, jer je ona obični građanin kao i svaki drugi ove države. Također, Vilić me uvjerava da nema nikakve odluke i da je on to usmeno naredio. To je bila kao jednokratna pomoć, poručio je ministar sigurnosti BiH.

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.