Meldina Ugarak u ime SBB Visoko: Izvinjenje novinarskoj ekipi „Magazina plus“

Poštovani, obraćam Vam se ovim putem, želeći da iskažem iskreno žaljenje zbog nemilog incidenta koji se zbio u četvrtak 12. jula prilikom svečanog predstavljanja kandidata Saveza za bolju budućnost BiH Visoko, za predstojeće Lokalne izbore 2012. godine.

Nisam odmah uputila ovo pismo, jer sam uistinu po prvi puta susrela se sa jednom ovakvom situacijom. Danima sam razmišljala na koji način da Vam se obratim, jer zaista još uvijek ne mogu da vjerujem da se takvo što moglo dogoditi u našem Visokom, našoj čaršiji gdje se svi manje više poznajemo.

Ja, kao organizator, Meldina Ugarak želim istaći da sam istog trenutka kada sam bila obavještena o incidentu pokušala riješiti situaciju na licu mjesta i lično uputila usmeno izvinjenje novinarskoj ekipi „Magazina plus“. Meni i svim ostalim članovima OO SBB BiH Visoko, iskreno je žao što je došlo do ovog nemilog događaja i želim ovom prilikom da naglasim da on nema apsolutno nikakve veze sa Savezom za bolju budućnost BiH, već da je uzrok isključivo lične prirode.

Stoga želim naglasiti da SBB BIH bez obzira o kome se radilo ima stav da na prvo mjesto stavlja društvo, uključujući svakako i medije kao našeg saveznika u borbi za istinu, kao prioritet kroz uvažavanje, poštovanje i veliku toleranciju iako u većini slučajeva je to veoma teško izvesti zbog silnih provokacija i omalovažavanja, ali do sada možemo reći da smo to uspješno sprovodili u djelo. Ovom prilikom želim se izviniti i nakon usmenog, i pismenim putem medijskoj kući “Magazin plus” i nadam se da ovaj incident neće mijenjati dosadašnju skladnu suradnju i naravno da neće ni u kom slučaju utjecati na njihovu objektivnost prema SBB BIH u daljnjem radu.

Srdačan pozdrav, Meldina Ugarak.

>> SBB Visoko: Dario Pekić kandidat za vijećnika nasrnuo na novinara

(VisokoIN)

Vezani članci

Prevent Interior traži radnike

VISOKOIN.COM

Koji su Visočani koristili i koriste “bijeli hljeb”

VISOKOIN.COM

Gradonačelnik Mirza Ganić otvorio 15. Sajam „Dani organske proizvodnje“

VISOKOIN.COM

Zastupnica Zubić hoće penziju, otpremninu i plaću u Parlamentu FBiH, pa objašnjava: Što bih ja bila drugačija…

VISOKOIN.COM

Saobraćajni haos na visočkoj petlji autoputa (VIDEO)

VISOKOIN.COM

Težak sudar na autoputu kod Visokog: Od siline udara automobil se prevrnuo na krov

Visokoin.com