2.4 C
Visoko
21. Januara 2022.

Mercedes povlači 342.366 automobila

Mercedes-Benz je u Sjedinjenim Američkim državama opozvao 342.366 novijih vozila jer instalirani MBUX multimedijalni softver može da zatamni ekrane ili da se rebutuje nakon pokretanja motora, kao i da ne prikaže ispravno sliku sa pomoćne kamere, piše Autoblog.

Prema dokumentima koji su dostavljeni američkoj agenciji za bezbjednost na putevima, pomoćne kamere koje prikazuju praznu sliku smanjuju vidno polje retrovizora i time povećavaju rizik od sudara ili povređivanja.

Opoziv obuhvata modele CLA, GLE, GLS, A, E i E klasu kupe i kabriolet, GLA, GLB, GLC, CLS i AMG GT sa četvoro vrata, piše Nacionalna klasa.

Istragom koju je Mercedes obavio utvrđeno je da je moguće da se MBUX sistem ne pokrene kako je programiran u zavisnosti od specifične kombinacije uslova poput tolerantnih stanja komponeneti i temperatura. U takvim uslovima moguće je da se pomoćna kamera ne aktivira.

Portparol Mercedesa saopštio je da kompaniji nije poznato da se dogodila materijalna šteta ili povređivanje ljudi zbog ovog problema.

Mercedes će obavijestiti vlasnike vozila o ovoj situaciji i besplatno osvježiti softverski sistem preko dilerske mreže ili putem interneta ukoliko je vlasnik vozila korisnik servisa Mercedes Me.

Unesite komentar