da block

Mesić: Svaka demokracija ima svog Dodika i Čovića

da block

Stjepan Mesić je čest gost u BiH. Ako govorimo o stajalištima, onda nema dvojbe o onome što godinama i dosljedno zastupa bivši hrvatski predsjednik Stjepan Mesić. Naime, Mesić cijeni kako svaka moderna demokracija ima svog Dodika i Čovića, ali i sasvim legitimne mehanizme obračuna protiv opstrukcionizma.

„Zašto bi netko morao biti u vladi ako ne može sa svojim partnerom iskreirati jedan program, jednu platformu na koji način misle voditi jednu zemlju“, kaže Mesić.

Iznenadni susret s bivšim predsjednik Republike Hrvatske iskoristili smo kako bi nam dao svoj komentar na odluku hrvatskog pravosuđa o skorom puštanju Fikreta Abdića na slobodu. „On je dvije trećine kazne izvršio i stekao je uvjete za uvjetni optust, mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema“, smatra Mesić.

Jasno je kako se sa ovim posljednjim dijelom izjave hrvatskoga predsjednika neće složiti najveći dio Krajine, posebno svi oni koji su na vlastitoj ili koži svojih najmilijih osjetili izdajničku čizmu paradržave AP ZB i ideologa te tvorevine Fikreta Abdića, javila je FTV.

(VisokoIN)