Messi: PSG je idealno mjesto da ponovo osvojim Ligu prvaka

Lionel Messi kaže da je sretan zbog novog poglavlja koje predstoji u njegovoj sjajnoj karijeri, a nakon historijskog potpisa za PSG iz Barcelone. Fudbalska superzvijezda u Barcelonu je kao tinejdžer stigao prije 21 godinu. Tu je postao legenda najvažnije sporedne stvari na svijetu, oženio se i dobio troje djece. Ipak, bio je prisiljen otići jer ga Barcelona sebi više nije mogla priuštiti. Sada je potpisao unosan dvogodišnji ugovor sa PSG-om, gdje će se pridružiti Neymaru, Kylianu Mbappeu, Sergiju Ramosu i Gianluigiju Donarummi, u tzv. timu snova.

Čestitam. Vidjeli smo kako ste ove sedmice prošli kroz čitav niz emocija, možete li uopće početi sumirati posljednjih nekoliko dana?

“Pa, istina je da je teško riječima prenijeti ono što sam morao proživjeti ove sedmice. Bilo je zaista teško to što se dogodilo s Barcelonom – oprostiti se nakon što sam cijeli život bio na jednom mjestu. Nakon tri dana – ne zaboravljajući šta se dogodilo – sve se promijenilo. Živio sam s puno sumnji, puno nervoze, puno iščekivanja da će se to dogoditi i … puno uzbuđenja i želje za početkom. Bio je to zaista poseban dolazak, dobrodošlica ljudi koji su me dočekali, koji su izašli na ulice. Veoma sam uzbuđen što započinjem novu eru u kojoj ću živjeti i spreman sam započeti svoj novi život ovdje u Parizu”.

Osvojili ste titule prvaka, UEFA -inu Ligu prvaka, ali ovo je za Vas novo. Jeste li spremni za život novog momka u svlačionici?

“Da, iskreno, svjestan sam svog toga odakle dolazim i cilja koji ovaj klub ima – borio se neko vrijeme za osvajanje Lige prvaka, a približio se posljednjih nekoliko godina. Za mene lično, volio bih osvojiti još jednu Ligu prvaka, kao što sam rekao prethodnih godina, i mislim da sam došao na idealno mjesto koje je za to spremno. Imamo iste ciljeve, tu su impresivni igrači, jedna od najboljih ekipa na svijetu i ako Bog da možemo postići cilj koji Pariz toliko želi, kojeg ja toliko želim i nadam se da ćemo moći uživati i s građanima Pariza”.

Šta je cilj? Šta je za Vas uspjeh ovdje?

“Pa, iskreno, živim dan za danom. Razmišljam o tome da uživam u svlačionici – gdje ima puno momaka koje poznajem, tu imam prijatelje koji su, kao što sam rekao, među najboljima na svijetu, poznajem ih. Mogućnost uživanja u igranju s njima, postizanje ciljeva koje klub ima. Radite sve na opušten način i polako. Volio bih da mogu nastaviti osvajati titule i to učiniti ovdje u Francuskoj. Da se borim za sve. Mislim da su to ciljevi i nadam se da će se to i dogoditi”.

Jeste li sebi dozvolili da razmišljate o izgledima PSG -a protiv Barcelone u Ligi prvaka?

“To bi se moglo dogoditi. Bilo bi mi čudno da se dogodi. S jedne strane, bilo bi posebno vratiti se kući s drugim dresom, ali vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti i – ako se to dogodi – i mi ćemo uživati”.

Unesite komentar