Meteorolozi najavljuju snijeg i pad temperatura za vikend

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Za sutra se u BiH prognozira oblačno vrijeme sa susnježicom ili snijegom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. U većem dijelu Hercegovine mala do umjerena naoblaka.

Prognozirana visina sniježnog pokrivača je od 5 do 10 centimetara. Vjetar umjerene jačine sjevernog smjera, povremeno sa jakim udarima vjetra. Temperatura zraka u uglavnom između -3 i 3°C. Na jugu zemlje temperatura zraka između 2 i 8°C.

U nedjelju, 29.12.2019., oblačno sa slabim snijegom u Bosni i sjevernim područjima Hercegovine. Prognozirana visina novog sniježnog pokrivača je od 2 do 10 centimetara.

U većem dijelu Hercegovine sunčano. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Temperatura zraka tokom cijelog dana većinom između -5 i 0°C. Na jugu zemlje najviša dnevna temperatura zraka od 4 do 7°C.

U ponedjeljak, 30.12.2019., u Bosni smanjenje oblačnosti u jutarnjim satima prvo na području Krajine i postepeno razvedravanje prema istoku Bosne u poslijepodnevnim satima. U Hercegovini većinom sunčano. Prije podne više oblačnosti na sjeveru Hercegovine. Vjetar u Bosni slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini umjereno jaka bura. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -8 i -3°C, na jugu zemlje do 2°C.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između -3 i 2°C, na jugu zemlje od 5 do 8°C, navedeno je iz FHMZ BiH.TOP VIJESTI

Više vijesti