Metoda za sjajnu i zdravu kosu

Iako većina žena ovo smatra neobičnom idejom, pranje kose kafom je odlična metoda za lijepu, sjajnu i zdravu kosu. Jedno istraživanje je pokazalo da kafa može poboljšati sjaj i rast vaše kose. Također, ona pomaže da potamnite nijansu svoje kose.

Prvo napravite jaku kafu. Što je tamnija i jača, to će njen efekat na vašu boju kose biti bolji. Osim crne kafe, možete koristiti čak i espresso.

Nakon što ste pripremili kafu, operite kosu šamponom koji inače koristite. Dobro posušite kosu, ali ipak je nemojte osušiti skroz. Ukoliko je kosa duga, prebacite je naprijed i nanesite kafu. Zatim laganim pokretima ruku masirajte glavu kako bi kafa došla i do manje dostupnih dijelova.

Zatim stavite najlonsku kesu i tako ostavite 20 do 60 minuta. Što duže pustite kafu da djeluje, kosa će poprimiti tamniju nijansu. Zatim isperite kosu toplom vodom i temeljno je osušite.

Ako ovaj postupak ponavljate sedmično, vaša kosa će postajati tamnija, sjajnija i zdravija. Ako želite da iskoristite maksimalno ovu metodu, možete povremeno ispirati kosu jabukovim sirćetom.

Unesite komentar