Michael Wolff: Trump je budala, on želi samo da pobijedi, a nije ga briga kako

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Sve je previše eksplozivno, u tome i jeste stvar oko Trumpa. Toliko je anomalija, toliko on nije ono što bi trebao biti da je sve što radi naopako, izjavio je Michael Wolff, autor šokantne knjige „Vatra i bijes“ o američkom predsjedniku, koja je izazvala veliku pažnju širom svijeta.

Wolff je dao ekskluzivni intervju „Guardianu“ u kojem je objasnio zbog čega u knjizi iznosi tako kontraverzne tvrdnje među kojima je i ona da Trump nije psihički zdrav da obavlja funckiju prvog čovjeka najveće svjetske sile.

– Ne znam je li on klinički bolestan, ali znam iz onoga što sam vidio i čuo od ljudi iz njegove blizine da je Trump dukobo nepredvidljiv, iracionalan, graniči s nestabilnošću, samoopčinjenošću i pokazuje sve vrste ponašanja zbog kojih bi se neko razumno upitao – šta se ovdje događa, šta je ovdje pogrešno – kaže Wolff.

On ističe da je od objave knjige Trump učestao pojavljivanje u javnosti s namjerom da dokaže kako je priseban i normalan. Zbog toga se, kaže Wolf na nedavnom sastanku o imigracijama odjednom slagao sa svim učesnicima.

– To dokazuje još jednu premisu iz knjige – da njega uopće nije briga. On želi da neko drugi uradi njegov posao, a da on pobijedi. Kako će pobjediti, to ga uopće ne zanima – ističe autor.

Kako kaže, razgovarao je s prijateljima i saradnicima američkog predsjednika koji tvrde kako, iako se u javnosti prikazivao kao pregovarač, on to uopće nije.

– Oni kažu da on uopće ne pregovara, niti je to ikada radio. Pregovaranje traži razumjevanje, ono je metodično, ali to Trump ne može – kaže Wolff.

Navodi da je Trump putem advokata htio spriječiti objavljivanje knjige.

– To je još jedan primjer kako gubi kontrolu. Znam da su mu svi govorili da to ne čini. Ali je on eksplodirao i uradio nešto što niti jedan predsjednik nije, pokušao nekoga tužiti za klevetu i narušavanje privatnosti. Čovjek je potpuna budala, sve što je uradio jeste da je izreklamirao moju knjigu. On sebi puca u nogu u svakoj mogućoj prilici – dodao je Wolff u intervjuu za „Guardian“.

Više vijesti