Mijatović brutalno odgovorio Milanoviću: Reći ću ovo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete – Odj*bi od Bosne i Hercegovine!

Potpredsjednik SDP-a, Vojin Mijatović, oglasio se večeras na svom Facebook profilu otvorenim pismom koje je poslao hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću.
Mijatović je reagovao na današnje izjave Zorana Milanovića koji pred Generalnom skupštinom UN-a, između ostalog, rekao kako je on predsjednik Hrvata u Bosni i Hercegovini.
Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Jedan sam od ljudi koji smatra da je odnos sa susjednim zemljama na Balkanu ključna stvar pogotovo poslije prošlosti kojom se ne možemo ponositi baš svi zajedno.

Biću iskren jako sam se radovao vašoj izbornoj pobjedi čak smo pomogli putem posmatrača u Banja Luci gdje ste na istim biračkim mjestima pobijedili.

Nadao sam se da vašim dolaskom, stiže neko novo bolje vrijeme kako za Hrvatsku tako i za Bosnu i Hercegovinu, ali i ostatak regiona.

Posljednje vrijeme na niz vaših više nego štetnih izjava prema mojoj državi nisam burno reagovao jer sam smatrao da je to samo prolazna faza, vaš trebutak slabosti i politikanstva.

Nažalost vaše samokrunisanje i prvog u Hrvata pa i u BiH za govornicom Generalne Skupštine UN-a zapravo predstavlja vrhunac vašeg političkog ludila.

Nisam siguran da li da vas kudim i žalim, jer porazno je bilo danas gledati i slušati čovjeka koji je trebao biti nada i garant novog i boljeg vremena.

U suštini žalim sve građane Hrvatske, jer ovo danas je sunovrat hrvatskog društvenog bića kao sastavnog dijela evropske ideje.

Uvaženi gospodine Milanović,

Da zaključim, vaše srednjovijekovne plemenske porive ostavljam vama, a ja ću vam vrlo diplomatski i jezikom koji jedino razumijete reći ODJEBI OD BOSNE I HERCEGOVINE, napisao je Mijatović.

Vezani članci

Masovno odlaze ljekari: “Plate i uslovi su loši, mladi nemaju motiva”

VISOKOIN.COM

IN MEMORIAM: Ermin Korjenić Germa (1960-2021)

VISOKOIN.COM

Brčko: U požaru u stambenom objektu stradalo šest osoba

VISOKOIN.COM

HALILOVIĆ: Penzioneri žele 2022. dočekati s uvećanim penzijama

Visokoin.com

Ubica i žrtva strpani su u isti koš – na istu majicu

Visokoin.com

Građani dižu glas: Zaustavite nezakonit rad kamenoloma i krečnjare u Kreševu

Visokoin.com