-14.5 C
Visoko
25. Januara 2022.

Mijatović oštar: Srbijanske vlasti stavljajući u istu ravan Dražu i Tita dostigli vrhunac ludila

– Vojin Mijatović, potpredsjednik SDP-a komentirao je za Patriju dešavanja iz Beograda i izjednačavanja Tita sa fašistima.

“Već duže vremena traje vrlo smišljena kampanja revizije onog dijela istorije koji predstavlja možda najveću borbu naroda ovih prostora ali i čitave Evrope.
Vrlo smišljeno se pokušava izjednačiti antifašistički pokret s domaćim izdajnicima koji si na strani fašista činilo zlodjela širom Balkana.

Prije godinu dana bila je smiješna izjava Jelene Trivić kada je s ushićenjem rekla da je Draža Mihailović bio gerilac, ta malo nakon toga mladog gradonačelnika Stanivukovića koji nije znao da li su njegovi preci bili antifašisti.

Međutim vrhunac ove sad već očigledno osmišljene kampanje vidjeli smo prije neko veče u Beogradu na svečanoj akademiji povodom obilježavanja dana pobjede nad fašizmom gdje su srbijanske vlasti stavljajući u istu ravan Dražu Mihailovića i Josipa Broza Tita dostigli vrhunac ludila.

Ne shvatljivo je normalnom čovjeku ova kampanja ludila, ali im poručujem da to što rade je u najmanju ruku strašno, a ako im nije nešto jasno neka odu samo u Muzej 25. Maj u Beogradu gdje pored ostalih eksponata stoji i kolijevka za bebu, koja je bila krunski dokaz na suđenju zločincu i izdajniku Draži Mihailoviću , te noći su četnici ( “ti antifašisti”) pored ljudi koje su poklali izvadili iz kolijevke i tek rođenu bebu i zaklali. Sram da vas bude, smrt fašizmu i domaćim izdajnicima!”, kazao je Mijatović.

Unesite komentar