Milijarder na vjenčanje svog sina potrošio milione

Sin Armenskog milijardera Samvela Karapetyna kojeg je Forbes uvrstio na 28. mjesto najbogatijih Rusa, imao je svadbu o kojoj ovih dana pišu mediji diljem svijeta. Naime, 23-godišnji Sargis i njegova 25-godišnja mladenka, Gruzijka Salome Kintsurašvili, u Moskvi su “uplovili u bračnu luku” uz jedno od najekstravagantnijih vjenčanja na koje je potrošeno više od dva miliona dolara.

Na vjenčanju su se, između ostalih, pojavili i predsjednik Armenije, brojne osobe iz javnog života, a svirala je grupa Maroon 5.

Nagađa se da im je milijarder platio između 500 i 800 hiljada dolara.

https://youtu.be/93_tYQU9Q3g

Adam Levine u jednom je trenutku pozvao mladenku da zajedno otpjevaju pjesmu, a osim njih nastupala je i ukrajinska pop pjevačica Vera Brežnjeva i mnoge druge zvijezde. Pop pjevač Philip Kirkorov čak je nakratko prekinuo turneju kako bi mogao nastupiti na vjenčanju.

Mladenka je tokom večeri promijenila čak tri haljine i nosila Tiffany Savoy tijaru, istu onu koju je nosila Carey Mulligan u filmu “Veliki Gatsby”, a ukrašen je dijamantima i biserima i košta preko 200 hiljada dolara.

Tortu je radio poznati chef Iyad Abushraf koji je nekoć radio za princa Kuvajta.

Pet stotina gostiju smjestilo se u raskošno ukrašenoj dvorani, a neki uzvanici tvrde da su se osjećali kao likovi iz Alise u zemlji čudesa.

Inače, tata Karapetyan vlasnik je čak 33 shopping centra, četiri poslovna kompleksa i osam hotela diljem Rusije i procjenjuje se da je težak oko četiri milijarde dolara.

https://youtu.be/Uw4h7qcAkas