Miloš Kostić novi trener FK Željezničar

Duga saga oko novog trenera Željezničara je konačno gotova. Slovenački stručnjak Miloš Kostić je novi trener FK Željezničar, potvrdio je klub danas u posljepodnevnim satima.

“Miloš Kostić je rođen 23. novembra 1971. godine u Ljubljani. Tu je i započeo svoju fudbalsku karijeru. Prvi klub mu je bio lokalna Svoboda, a u nastavku karijere je još nastupao za Goricu, Primorje i Olimpiju. Sa Goricom je 1996. godine osvojio tiulu šampiona Slovenije. Bio je odbrambeni igrač.

Nažalost, zbog teže povrede koljena je morao okončati igračku karijeru u 28. godini te se odmah nakon toga posvetio trenerskom zvanju. Kroz edukaciju i stalno usavršavanje se posebno specijalizirao za rad sa mladim igračima, što je i jedan od osnovnih razloga za interesovanje Željezničara.

Osim toga, njegove i želje našeg Kluba se poklapaju u drugim aspektima s obzirom na to da je naš cilj da se selekcije grade po uzoru na uspješne evropske primjere, a Kostić je osoba koja je u Fudbalskom savezu Slovenije (NZS) bila zadužena upravo za takve aktivnosti. Stoga on sada želi da svoje višegodišnje iskustvo u radu sa mladim igračima iskoristi kao samostalni trener prvog tima.

Kostić je završio Fakultet za sport i posjeduje UEFA Pro trenersku licencu. Sarađivao je sa poznatim trenerskim imenima kao što su Matjaž Kek i Srečko Katanec, ali i sa brojnim drugim stručnjacima tokom svojih posjeta evropskim klubovima”, stoji u saopštenju FK Željezničar.