da block

Miralem Pjanić: Razočaran sam i tužan zbog povrede

da block

‘Razočaran sam i tužan što sam se povrijedio u lošem trenutku, uoči kvalifikacijske utakmice sa Grčkom, o kojoj već mjesecima razmišljam.

No, mogu biti sretan što se sve ovako završilo. Bitno je da ništa nije slomljeno’, kazao je reprezentativac BiH i član AS Rome Miralem Pjanić u intervjuu za Dnevnik D Federalne televizije.

Dodao je da je u stalnom kontaktu s ljekarskim timom reprezentacije BiH te da se nada brzom oporavku, ali da trenutno ne može reći nešto više.

‘U svakom slučaju, doći ću na okupljanje 18. marta, a ako ne zaigram, bit ću tu, na tribinama’ – kazao je Pjanić, koji će zbog povrede, prema procjenama ljekara AS Rome, biti van terena tri do četiri sedmice.

No, dodao je da je siguran u kvalitet reprezentacije BiH i da očekuje pobjedu protiv Grčke.

‘Trebamo biti optimisti. Vjerujem u našu reprezentaciju, jaki smo, imamo kvalitet i možemo se boriti s Grcima. U Zenici ćemo imati podršku publike i nadam se da ćemo pobijediti.

Naravno da bih volio da i ja igram, ali nisam ja jedini igraču ekipi, tu je još mnogo dobrih igrača. Za nas je najbitnije da ne izgubimo tu utakmicu, da nakon nje ostanemo na prvom mjestu’ – kazao je Pjanić.

Po njegovim riječima, utakmicu protiv Grčke ne treba posmatrati kao odlučujuću, jer bh. reprezentaciju čeka još nekoliko teških mečeva.

‘Imamo još dosta važnih utakmica poslije Grčke, tu trebamo nastojati da osvojimo što više bodova. Slijede nam dvije utakmice protiv Slovačke, mečevi protiv Litvanije i Latvije bit će također teški.

No, dokazali smo da možemo da se nosimo sa svima, moramo biti optimisiti i nikoga se ne trebamo plašiti. Ubijeđen sam da ćemo mi ići u Brazil’ – naglasio je bh. reprezentativac.

Kada je u pitanju nastup u Romi, naglasio je da u klubu očekuju do kraja sezone da se bore za jedno od mjesta koje vodi u Evropu.

‘Treće mjesto nije daleko. Sigurno je da želimo plasman u Ligu prvaka, ili u Evropsku ligu. Tu je i Kup, u kojem želimo plasman u finale’ – izjavio je Pjanić.

(VisokoIN)