Mirela Mateša Bukva: Da li je novoimenovani direktor JKP Visoko Hasan Prelić u sukobu interesa zbog bližeg srodstva sa načelnicom općine?

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

Na posjednjoj održanoj sjednici Općinskog vijeća, vjećnica Mirela Mateša Bukva (SDA) postavila je vjećničko pitanje u vezi imenovanja novog direktora u Javnom Komunalnom Preduzeću “Visoko”.

U skladu sa članom 155. Poslovnika Općinskog vijeća Visoko postavljam pitanje Općinskoj načelnici i nadležnom Federalnom Ministarstvu:

Da li je novoimenovani direktor JKP Visoko Hasan Prelić u sukobu interesa na ovoj poziciji, obzirom na bliže srodstvo sa Općinskom načelnicom iz razloga na veliki budžet ovog javnog preduzeća i kredit od 9 000 000 KM ? Tražim da svoje tumačenje da i nadležno Federalno Ministarstvo.

Hasan Prelić je novi direktor JKP “Visoko”

Više vijesti
KOMENTARI

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala Visokoin.com. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Visokoin.com zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara Visokoin.com nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila.