Mirnes Grčo s Al Duhailom osvaja Aziju

Podijeli na Facebooku Tweet Google+ LinkedIn

​Golman visočke Bosne Mirnes Grčo ponovo seli u Katar, gdje će rukometnu karijeru nastaviti u klubu Al Duhail. Srećan je zbog novog izazova, a cilj su što bolji nastupi i osvajanje trofeja.

Grčo je svoju rukometnu priču počeo kao desetogodišnjak u MRK Goražde.

“Drugar iz ulice je počeo da trenira rukomet, pa sam i ja krenuo s njim. Prvih dana sam trenirao kao igrač, a onda je trebalo da igramo prijateljsku utakmicu, međutim, trener Iris Prutina mi nije dao da igram jer još nisam znao sva pravila, pa me stavio na gol. Tu sam ostao do današnjeg dana”, kaže uz osmijeh dvadesetčetvorogodišnji Grčo, koji je nakon Goražda nastupao za El Jaish Katar, Katar SC i Bosnu, odakle odlazi u Al Duhail.

Potpisaće ugovor na tri godine, a put Katara ide 1. avgusta.

“Al Duhail Katar je najbolji azijski klub i nadam se da ću ostvariti dobre rezultate. U septembru igramo Svjetsko klupsko prvenstvo ‘Super Globe’ u Saudijskoj Arabiji, a ambicije kluba su i osvajanje lige i Kupa te odbrana Azijske lige prvaka”, kaže Grčo.

Priznaje da je finansijski memenat uticao na odlazak, odnosno povratak u Katar, gdje se život dosta razlikuje od našeg.

“Dobro je, ali drugačije nego kod nas. Osim porodice i prijatelja, najviše mi nedostaje hrana kada sam tamo, ali dobro je. Nakon nekoliko sezona u Kataru došao sam da se malo odmorim i da budem uz porodicu, ali sada se ponovo spremam na put”, dodaje mladi golman.

Najviše je ponosan na osvajanje Azijskog prvenstva s reprezentacijom Katara, osvajanje Azijske lige prvaka s klubom El Jaish Katar, kaže da mu je jedna od dražih nagrada ona za najboljeg golmana na Mediteranskim igrama u Turskoj, te da je zadovoljan nastupima za Bosnu ove sezone.

“Prezadovoljan sam svojom igrom u ovoj sezoni, u kojoj smo moj kolega Enes Sirčo i ja bili ponajbolji golmanski par u Premijer ligi BiH”, rekao je Grčo.

Jedan od najboljih je i Bojan Ljubišić, golman banjalučkog Borac M:tela, za kojeg Grčo smata da će ove sezone podići i pehar namijenjen šampionu BiH.

“Premijer liga BiH je veoma kvalitetna, gdje su klubovi relativno izjednačeni i u kojim ima dosta kvalitetnih igrača. Moje mišljenje je da će Borac, predvođen sjajnin Bojanom Ljubišićem, osvojiti duplu krunu, Borac je najkompletnija ekipa i dobro mu leži ovaj sistem plej-ofa”, rekao je Grčo.

U Visokom upoznao suprugu

Mirnes Grčo će zauvijek pamtiti dane provedene u Visokom, kako zbog sporta tako i zbog privatnog života.

“Želio bih zahvaliti RK Bosna, igračima, trenerima, Upravnom odboru, na čelu s predsjednikom Adnanom Delićem, na veoma lijepe dvije godine provedene u Visokom, gdje sam upoznao suprugu Meliku, zasnovao porodicu, te stekao mnogo dobrih prijatelja. Također želim zahvaliti i visočkoj publici, a Bosni želim sve najbolje i puno sportske sreće u narednim sezonama”, istakao je Grčo.TOP VIJESTI

Više vijesti