da block

Mirza Bašić savladao Robina Haasea u prvom kolu

da block

Mirza Bašić došao je do nove velike pobjede, a bosanskohercegovački teniser na startu ATP turnira u Marrakechu izbacio je petog nostelja turnira, Holanđanina Robina Haasea, rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 7:5).

Odmah na startu prvog seta Haase je vezao dva brejka, a zatim poveo i sa 4:0. Bašić je vratio jedan brejk zaostatka u šestom gemu, međutim u nastavku Holanđanin je ponovo oduzeo servis našem teniseru. Bašić je ponovo uspio vratiti jedan brejk zaostatka u osmom gemu, ali to je bilo sve, jer je Haase odservirao za 6:4.

U drugom setu teniseri su držali servis do četvrtog gema kada je Bašić napravio brejk, a Haase je odmah uzvratio ribrejkom. Naš teniser je ponovo oduzeo servis holandskom teniseru u osmom gemu, a još jednom Haase je uzvratio ribrejkom. Ipak, bh. teniser je u desetom gemu došao do tri set lopte, a treću je iskoristio i dobio set sa 6:4.

Treći set je dobro počeo za Haasea, koji je napravio brejk. Bašić se vratio u četvrtom gemu kada je oduzeo servis Holanđaninu, koji je napravio brejk prednosti ponovo u sedmom setu. Odlični Bašić uzvratio je ribrejkom i poravnao na 4:4.

Kod rezultata 5:5 na servis Bašića, Haase je imao 30:0, ali naš teniser je bio hrabar i odlučan, te se vratio i poveo sa 6:5. U narednom gemu Bašić je imao dvije vezane meč lopte, a iskoristio je odmah prvu i dobio set sa 7:5, te tako i meč sa 2:1.

U drugom kolu naš teniser igrat će protiv boljeg iz duela Joao Sousa – Pedro Martinez.