Mirza Ganić: Ko je kriv za stanje u RTV Visoko taj će krivično da odgovara

Gradonačelnik Visokog Mirza Ganić na 6.sjednici Gradskog vijeća poslao je jasnu poruku javnosti o tome šta misli o stanju u RTV Visoko i šta je tome prethodilo. Od toga kako je ovaj javni servis bio režimski, do toga kako ga apsolutno ne zanima ko je kriv za takvo stanje i da će istrajati u tome da krivično odgovaraju oni koji su odgovorni za sve što se dešavalo u sumnjivom procesu pretvaranja JP RTV Visoko u JU RTV Visoko, a pri čemu je proglašen stečaj u JP RTV Visoko, i sva prava oko frekvencija kao i najbolja oprema prenešena na JU RTV Visoko. U konačnici ovaj medijsko-pravni diletantizam Gradsku upravu može koštati pola miliona maraka ukoliko Grad izgubi na sudu od obespravljenih radnika koji su tada “otjerani” s posla kao nepodobni.

Ganić je posebno naglasio i da nema namjeru na bilo koji način miješati se u nedavno raspisani konkurs za popunu radnih mjesta u ovoj javnoj ustanovi, te naglasio da sve mora biti u skladu sa zakonom. Kompletno izlaganje gradonačelnika Mirze Ganića možete pogledati u videu ispod.

Podsjećamo, Gradsko vijeće je na 2.tematskoj sjednici 7.marta 2018.godine donijelo odluku o prenosu dozvola. Da li su sjećanje ili pamet prekratki, ali taj dan (i ne samo taj) su Vijeće i vijećnici bili zloupotrebljeni, jer je Rješenje od RAK-a već bilo izdato 20.februara.

Vezani članci

Indira Aldobašić: (Ne)rad Mjesne zajednice Rosulje

VISOKOIN.COM

Čerkez: Nikad bolje vijesti, mogu reći da ćemo ići na popuštanje mjera

Visokoin.com

Eurosong se ove godine vraća u ‘light’ verziji

Visokoin.com

LOST IN TRANSLATION Novi Zakon o javnim nabavka i zbog lošeg prevoda sa engleskog jezika

Visokoin.com

Gradonačelnici četiri najveća grada Hrvatske bit će poznati u 2. krugu izbora

Visokoin.com

Njemačka skinula BiH sa liste visokorizičnih zemalja!

Visokoin.com