Mirza ne smije Emini prići na manje od 200 metara

Mirza Muhović, koji se tereti da je tokom ljubomorne epizode u hostelu “Fery” na Igmanu 1. aprila iz pištolja upucao svoju tadašnju djevojku Eminu Karišik, sarajevsku manekenku, pušten je iz pritvora, potvrđeno nam je za Dnevni avaz iz Odjela za informiranje Općinskog suda.

Prema zahtjevu Tužilaštva, koje je prihvatilo prijedlog odbrane, Muhović je u četvrtak pušten na slobodu. Tako je Općinski sud donio rješenje kojim se Muhović pušta na slobodu uz zabranu posjećivanja mjesta ili područja prebivališta oštećene Karišik, njene porodične kuće na Pofalićima, kao i hostela “Fery” na Igmanu, uz minimalnu udaljenost od 500 metara.

Također mu je izrečena mjera zabrane sastajanja s oštećenom i članovima njene porodice te svjedocima, uz minimalnu udaljenost od 200 metara. Ukoliko se ne bude pridržavao ove sudske naredbe, bit će vraćen u pritvor, navodi Avaz.

Inače, protiv njega je istraga nastavljena, a u toku je pribavljanje nalaza vještačenja alkohola u krvi, vještačenje barutnih čestica s ruku i odjeće te drugih nalaza.

Kako navodi Avaz, tokom boravka u pritvoru Muhović je putem svog advokata Selmana Zijadića poručio Emini da se kaje i da je i dalje voli.

(VisokoIN)